Samenwerking

Om complete en goede zorg te bieden vind ik samenwerken met andere disciplines, waar kan en waar wenselijk, erg belangrijk.

Fysiotherapie
Er zijn korte lijnen tussen mij en de fysiotherapeuten binnen Fysiotherapie de Essen, tevens de locatie waar ik ben gevestigd. De fysiotherapeuten hebben ieder hun eigen discipline. Psychische klachten gaan regelmatig gepaard met lichamelijke klachten. Waar nodig en wenselijk kijk ik met je mee of er een fysiotherapeut ingeschakeld dient te worden.

Locatie

Hoofdpijnspreekuur
Samen met Jeroen Busch, Orofaciaal en manueel fysiotherapeut, organiseer ik enkele keren per jaar een hoofdpijnspreekuur. Hierbij kunnen mensen met hoofdpijnklachten zich laten screenen door zowel Jeroen als mij. Jeroen brengt in kaart of de hoofdpijn fysio/manueel behandeld kan worden, er afgewacht moet worden of dat het verstandig is de huisarts te raadplegen. Ik breng in kaart of de hoofdpijnklachten samenhangen met psychische klachten.

HealthyK!ds

Overgewicht bij kinderen

Is jouw kind te dik? Heeft het last van overgewicht? Word je kind hiermee gepest, merk je dat je kind niet lekker in je vel zit en wil je iets betekenen voor de gezondheid van je kind? Dan is HealthyK!ds er voor je kind én voor jou!

Overgewicht is een groeiend probleem in de hele samenleving, maar ook bij kinderen. Overgewicht bij kinderen kan er toe leiden dat een kind later in het leven een groter risico heeft op allerlei aandoeningen, en dat wil je als ouder voorkomen. Op de website van thuisarts.nl is hier een duidelijke film over te vinden: https://www.thuisarts.nl/overgewicht/mijn-kind-heeft-overgewicht

HealthyK!ds is een gecombineerd leefstijlprogramma van enkele maanden met daarna een controle periode voor kinderen gericht op het oplossen van dit probleem. De master kinderfysiotherapeut werkt samen met Kristy Verboom (voedingscoach) en Marloes Lentfert (psychosociaal therapeut) vanuit verschillende invalshoeken aan het overgewicht van je kind. Dat betekent dat er aandacht is voor voeding in het gezin, de reden van het gebruik van te veel of verkeerde voeding en het beweeggedrag. Ook vindt er afstemming met een kinderarts plaats.

Wil je iets betekenen voor de gezondheid en het welbevinden van je kind met overgewicht nu én later? Meld je dan bij onze master kinderfysiotherapeut Evelien Muskee. Stuur een mail naar: evelien@fysiotherapiedeessen.nl of bel 0541-518016.

Voor meer info klik hier.

Voedingscoach
Wanneer er sprake lijkt te zijn van een link tussen de mentale klachten en voeding of wanneer er onder de psychische klachten een vraagstuk lijkt te liggen op het gebied van voeding, is er een samenwerking mogelijk met Kristy Verboom, voeding- en leefstijlcoach van Right! Food. Right! Food is tevens gevestigd aan de Zilverschoon 151 in Oldenzaal.

Voedingscoach

Binnen het gezondheidscentrum van Fysiotherapie de Essen streven we met alle disciplines naar een goede samenwerking, waar nodig en waar mogelijk. De lijnen zijn kort, we weten elkaar goed en snel te vinden.

Psychomotorische therapie

Psychomotorische therapie

Als ik merk dat het voor de cliënt wenselijk is om niet alleen middels gesprekken stil te leren staan bij het eigen patroon van denken, voelen en doen, is ervaringsgerichte therapie soms een mooie aanvulling.

Psychomotorische therapie (PMT) is een ervaringsgerichte therapievorm waarbij bewegings- en lichaamsgerichte activiteiten worden ingezet om (gedrags)verandering te bereiken. Binnen de therapie komt Marjan samen met de cliënt letterlijk in beweging en staan jullie stil bij de ervaring. Welke gedachten en gevoelens heb je opgemerkt?

Veel van het gedrag in het dagelijks leven is terug te zien in bewegingsgedrag. Door te doen en ervaren krijg je de mogelijkheid om je eigen denken, voelen en handelen te onderzoeken. Op deze manier kun je met Marjan je klachten en problemen verhelderen zodat je je eigen patronen en valkuilen kunt herkennen. Dit kan helpen om anders met je gedachten, gevoelens of gedrag om te gaan.

Van der Star PMT is gevestigd in Enschede.

Hypnotherapie

Hypnose Oldenzaal

Wanneer patronen van denken, voelen, doen niet met gespreksvoering of EMDR te doorbreken lijken, speelt het onderbewuste mogelijk een sterkere rol. Om dit te doorbreken kan hypnotherapie uitkomst bieden.
“Hypnose is een staat van menselijk bewustzijn die gepaard gaat met gefocuste aandacht, verminderd bewustzijn van je omgeving en een verhoogde vatbaarheid voor suggestie.” Hypnose is dus een staat waarin je onderbewustzijn onder bepaalde omstandigheden suggesties accepteert. Britt de Kroon van Hypnose bij MIJ is een ervaren hypnotherapeut waarmee ik graag samenwerk.