Samenwerking

Om complete zorg te bieden vind ik samenwerken met andere disciplines, waar kan en waar wenselijk, erg belangrijk.

Fysiotherapie
Er zijn korte lijnen tussen mij en de fysiotherapeuten binnen Fysiotherapie de Essen, tevens de locatie waar ik ben gevestigd. De fysiotherapeuten hebben ieder hun eigen discipline. Psychische klachten gaan regelmatig gepaard met lichamelijke klachten. Waar nodig en wenselijk kijk ik met je mee of er een fysiotherapeut ingeschakeld dient te worden.

Locatie

Hoofdpijnspreekuur
Samen met Jeroen Busch, Orofaciaal en manueel fysiotherapeut, organiseer ik een maandelijks terugkerend hoofdpijnspreekuur. Hierbij kunnen mensen met hoofdpijnklachten zich laten screenen door zowel Jeroen als mij. Jeroen brengt in kaart of de hoofdpijn fysio/manueel behandeld kan worden, er afgewacht moet worden of dat het verstandig is te huisarts te raadplegen. Ik breng in kaart of de hoofdpijnklachten samenhangen met psychische klachten.

Voedingscoach
Wanneer er sprake lijkt te zijn van een link tussen de mentale klachten en voeding of wanneer er onder de psychische klachten een vraagstuk lijkt te liggen op het gebied van voeding, is er een samenwerking mogelijk met Kristy Verboom, voeding- en leefstijlcoach van Right! Food. Right! Food is tevens gevestigd aan de Zilverschoon 151 in Oldenzaal.

Voedingscoach

Binnen het gezondheidscentrum van Fysiotherapie de Essen streven we met alle disciplines naar een goede samenwerking, waar nodig en waar mogelijk. De lijnen zijn kort, we weten elkaar goed en snel te vinden.

Psychomotorische therapie

Psychomotorische therapie

Als ik merk dat het voor de cliënt wenselijk is om niet alleen middels gesprekken stil te leren staan bij het eigen patroon van denken, voelen en doen, is ervaringsgerichte therapie soms een mooie aanvulling.

Psychomotorische therapie (PMT) is een ervaringsgerichte therapievorm waarbij bewegings- en lichaamsgerichte activiteiten worden ingezet om (gedrags)verandering te bereiken. Binnen de therapie komt Marjan samen met de cliënt letterlijk in beweging en staan jullie stil bij de ervaring. Welke gedachten en gevoelens heb je opgemerkt?

Veel van het gedrag in het dagelijks leven is terug te zien in bewegingsgedrag. Door te doen en ervaren krijg je de mogelijkheid om je eigen denken, voelen en handelen te onderzoeken. Op deze manier kun je met Marjan je klachten en problemen verhelderen zodat je je eigen patronen en valkuilen kunt herkennen. Dit kan helpen om anders met je gedachten, gevoelens of gedrag om te gaan.

Van der Star PMT is gevestigd in Enschede.