Tarieven en vergoeding

Voor een consult of  therapietraject bij MARLE Praktijk voor psychosociale therapie kan je huisarts je verwijzen, maar dit is niet noodzakelijk. Ook zonder verwijzing van de huisarts kun je terecht bij MARLE Praktijk voor psychosociale therapie.

Tarieven individuele trajecten 2020

Intakegesprek van 1 uur € 90,-
Individueel consult van 1 uur €90,-

Tarieven trajecten 2 of meer personen 2020

Intakegesprek € 105,-
Consult 2 of meer personen van 1 uur € 105,-

Vergoeding

Trajecten voor psychosociale therapie worden, vanuit een aanvullend pakket, deels of geheel vergoed door veel zorgverzekeraars. Of de consulten worden vergoedt kun je navragen bij je zorgverzekeraar of klik voor een overzicht van vergoedingen in 2020.Je eigen risico wordt niet aangesproken wanneer je een traject psychosociale therapie volgt. MARLE Praktijk voor psychosociale therapie is niet aansprakelijk voor de mate waarin deze lijst up to date is. Raadpleeg altijd je zorgverzekeraar om te achterhalen of de therapie in jouw specifieke geval wordt vergoedt.

In sommige gevallen is het mogelijk sessies van psychosociale hulpverlening op te geven bij de inkomstenbelasting als aftrekpost. Dit kunt u navragen bij de belastingdienst. Daarnaast zijn sommige werkgevers bereidt begeleidingstrajecten van een psychosociaal therapeut (deels) te vergoeden.

Vrijblijvende intake

Benieuwd of je bij mij op de juiste plek bent voor jouw vraagstuk? Neem gerust contact op. Daarnaast is een intake altijd vrijblijvend en kunnen we samen kijken of je de therapie bij mij wilt voortzetten.

Betalen

Per consult wordt er gefactureerd. De betaling kan per bankoverschrijving worden voldaan. Je kunt vervolgens zelf de vergoedingsaanvraag doen bij je zorgverzekeraar, indien je zorgverzekeraar de consulten (deels) vergoedt.

Wijzigen of afzeggen

Indien je een afspraak wilt afzeggen of wijzigen, dan kan dit tot 24 uur van te voren zonder dat het in rekening wordt gebracht. Wordt de afspraak later afgezegd of verschijnt iemand niet op de afspraak, dan is de praktijk genoodzaakt de afspraak alsnog in rekening te brengen.